AKARCA SAKİNLERİNİN YOL ÇİLESİ NE ZAMAN BİTECEK!..
İzmir'in Seferihisar İlçesi Akarca mevkiindeki içme suyu hatlarını yenileyen İZSU’nun kazdığı yollarda gerekli düzeltme ve asfaltlamanın yapılmaması yüzünden bölge sakinleri mağdur oldu.
Akarca mevkinde Gemi Suyu Koyu'ndan Malkaya Orşal Koyu’na kadarki güzergahta kazılan yolların bir seneye yakın süre geçmesine rağmen asfaltlanmaması sonucu köstebek yuvasına döndü.
Bozuk zeminli yollarda lakalara batıp çıkarak ilerleyen vasıtaların tamir giderlerindeki artış ve fazladan harcanan yakıtın ekonomiye verdiği zarar dışında ulaşımda kaybedilen zaman ve tozların çevreyi olumsuz etkilemesiyle bölge sakinleri büyük sıkıntı yaşıyor.
Mete Kent, Zümrütevler, Seçkinevler, Haritacılar Sitesi başta olmak üzere bölge sakinlerinin yaşamını olumsuz etkileyen bu sorun karşısında her gün “Bu çile ne zaman bitecek” sorusunu soran bölge sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nden bu önemli soruna bir an önce çözüm üretmesini istiyor.