Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teröristlerle masaya oturmadık, oturmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teröristlerle masaya oturmadık, oturmayız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(TRT World Forum) Barış Pınarı Harekatını gerekçe göstererek programlarını iptal edenler, aslında bu büyük fırsatı kaçırmışlardır

Türkiye'nin bölgeyi terörden arındırmak için başlattığı Barış Pınarı Harekatını protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum ve terör örgütlerine de destek verdiklerini düşünüyorum. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok. Eğer karşıysan işte platform burası, gelirsin burada teröre karşı olduğunu bütün her şeyiyle ortaya koyarsın." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar" ana temasıyla düzenlenen  TRT World Forum'a katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Barış Pınarı Harekatı'nı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum. Terör örgütlerine destek verdiklerini düşünüyorum. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize düşen görev; milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığına ve gücüne uygun şekilde yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyarak yolumuza devam etmektir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar" ana temasıyla düzenlenen TRT World Forum'a katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Barış Pınarı Harekatı'nı protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum. Terör örgütlerine destek verdiklerini düşünüyorum. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize düşen görev; milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığına ve gücüne uygun şekilde yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyarak yolumuza devam etmektir."

Erdoğan, "Biz hiçbir ayrım yapmadan, zalime zalim, teröriste terörist, haksızlığa haksızlık, zulme zulüm demeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman Türkiye olarak 17-18 yıllık görev süremizde biz terör örgütüyle masaya oturmadık, oturmayız ve oturmayacağız." diye konuştu.

Diplomasinin sadece güçlülerin baskı aracı olarak kullanılmaya devam edilebilmesi mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Karanlıkta göz kırpılarak perde arkasından toplumları yönetme devri kapanmıştır."

Erdoğan, "Kuzey Suriye'de, eğer 30 bin tır Irak üzerinden silah, mühimmat, araç-gereç buraya sokuluyorsa, acaba bu 'ben dünyanın en güçlüsüyüm' diyenler bunu neyle izah edecekler, bunu hangi demokratik anlayışla izah edecekler?" dedi.

Erdoğan, Türkiye ile empati yapmak yerine başımızdaki terör ve sığınmacı sorunlarının ilanihaye Türkiye ile sınırlı kalacağını düşünenlerin, yanıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Barış Pınarı Harekatını protesto amacıyla konuşma yapmaktan vazgeçenlerin demokrasiyi hazmedemediklerini düşünüyorum. Barış Pınarı'nı bahane ederek katılmayacağını açıklayanların bu büyük fırsatı kaçırmışlardır. Terörü bitirmek için yapılan harekatı bahane edip katılmayanlar terörü destekliyor. Terör örgütüne destek verdiklerini düşünüyorum. Bu tiplerin teröre karşı olduklarını hiçbir yerde anlatmalarına gerek yok. Platform burada bütün her şeyiyle belgeleriyle ortaya koyarsın.

Kavganın odağında hala bu coğrafya var. İster istemez gündemde hep ülkemiz var. Bize düşen görev; milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığına ve gücüne uygun şekilde yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyarak yolumuza devam etmektir.

Masada cetvelle çizilerek kurulan devletlerin hiçbir zaman gerçek devlet olamayacağı ortaya çıkmıştır. 

Türkiye'nin diğer devletlerden farkı işte burada yatıyor. Biz sahip olduğumuz her şeyin bedelini ödemiş ve ödemeye devam eden milletiz. Suriye ve Doğu Akdeniz’de son dönemde yaşadığımız gelişmeler, yanlış hesapların bozulmaya mahkum olduğunun güncel birer örneğidir. Burada yanlış anlamalara mahal vermemek bakımından bir kez daha altını çizerek ifade etmekte fayda görüyorum.

Türkiye hiçbir ülkenin topraklarında hiçbir toplumun özgürlüğünde gözü yoktur. Bu böyle bilinsin. Herkes Suriye'de, Irak'ta, Afganistan ve Afrika'da başka niyetlerle at koşturuyor olabilir ama biz kardeşlerimiz için oradayız. Biz ayrım yapmadan teröriste terörist demeye devam edeceğiz. Mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceğiz.

 

Biz 17 yıl boyunca terör örgütleriyle masaya oturmadık, oturmayız. Teröristlerle masaya oturmadık, oturmayız. Başkaları oturabilir, bizi ilgilendirmez. Biz zalime zalim demeye haksızlığa haksızlık demeye ve zulme zulüm demeye devam edeceğiz. Kuzey Suriye'ye 30 bin TIR ile silah, araç gereç sokulması uluslararası siyasetin neresinde yazıyor bize söylesinler. 

Küreselleşmeyi yok saymak yerine insanlığı daha iyi bir geleceğe getirmenin manivelası olarak kullanmalıyız. Terör örgütleri kullanılarak ülkelere artık boyunduruk vurulamayacağı görülmelidir. 

Düşünce özgürlüğüne, inananlar inanç özgürlüğüne inananlar ne düşüncesini, ne inancını ben inanıyorum ki o yeşil dolara asla değiştirmeyecektir. Karanlıkta göz kırparak perde arkasından ülkeleri yönetme devri bitmiştir. 

Tüm batı teröristlerin yanında yer aldı. Hepsi birlikte bize saldırdı. NATO, AB ülkeleri dahil hani siz teröre karşıydınız? Bu nasıl bir iştir, nasıl bir akıl tutulmasıdır? Teröre karşı olanlar bunun ispatını yapmak zorundadır. Hangi toplantıya giderseniz bunun hesabını sorun. Çarpık düzenin artık sonuna gelinmiştir. Samimi olarak teröre karşı olan bunu ispatını yapmak zorundadır.

(BM'ye çağrı)

Dünya beşten büyüktür. Gelin BM başta olmak üzere küresel sistemin lokomotif kuruluşlarını yeniden yapılandıralım diyoruz.Dünya 5 daimi üyenin bir tanesinin iki dudağı arasına mahkum etmek insan, değildir, adil değildir. Bazı devletle BM'de geçici üye olmak için yarışıyorlar. Geçici üye olsan ne olur, olmasan ne olur?Kendimiz için ne istiyorsak tüm dünya için onu istiyoruz. Çünkü biz Türkiye'yiz.. Bizi terör örgütlerinin kalemşörlerinden değil, bizden dinleyin. Bunu istiyoruz. Bizi yeminli Türkiye düşmanlarının sözleriyle değerlendirmeyin.

(Rusya ziyareti.)

Yarın bizim Rusya, Soçi ziyaretimiz var. Bu seyahatte sayın Putin ile görüşeceğiz. Atılması gereken adımları atacağız.

Kategorideki diğer haberler

Kenan TOKGÖZ

Kenan TOKGÖZ

VEFA VE ADANMIŞLIK: YENİDEN İBADETE AÇILAN KEMERALTI CAMİİ ÜZERİNE BİR GÖNÜL YAZISI...

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Puan Tablomuz Otomatik Güncellenmektedir.