Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na İzmir'den seslendi
Fuar İzmir'de yapılan AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında 2023 seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'erken seçim' çağrılarına İzmir'den net bir şekilde yanıt verdi. Erdoğan, "Artık kaçak güreşmeyi bırak, sürekli bahane üretmekten, lafla peynir gemisini yürütmekten vazgeç" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu etnik veya mezhepsel açıdan tartışma konusu yaparak adaylığını engellemeye çalışmalara karşı dimdik yanında olup kendisini savunacağını da ifade eden Erdoğan, Ak Parti'nin attığı adımlar sonucu bu tür ayrımcılıkların ortadan kalktığına da dikkat çekerek, "Nasıl 85 milyonun hakkını koruyorsak ana muhalefet Genel Başkanı’nın hakkını 3-5 kendini bilmeze, 3-5 marjinal tetikçiye evelalllah çiğnetmeyiz. Yeter ki sen harbi ol, hasbi ol, dürüst ol" dedi.
"CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI BENİM"
Seçimlerin önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacağını vurgulayan Erdoğan, "Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremez. Seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayip Erdoğan." dedi.
"YA ADAYINI YA DA ADAYLIĞINI AÇIKLA"
"Siyaset hem samimiyet, hem de yürek işidir…" diyen ve sözlerinin devamında Kemal Kılıçdaroğlu'na 'adayını açıkla' çağrısı yapan Erdoğan, "Ya adayını açıkla ya adaylığını açıkla'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na hitaben şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu sorduğumuz sorulara, yaptığımız çağrılara dürüstçe cevap vermek yerine hâlâ iftira ve hezeyanlarını sürdürerek yine topu taca atmaya çalışıyor. Habire 'seçim tarihi belli olsun' diyor. İşte söylüyorum, seçim önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacak. Habire 'Cumhur İttifakının adayı belli olsun' diyor. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan. Seçim meydanında karşımıza kimin çıkacağının bizim için bir ehemmiyeti yok. Çünkü biz karşımızdakine değil, kendimize güvenerek bu mücadeleye giriyoruz. Kılıçdaroğlu… Artık kaçak güreşmeyi bırak. Artık ipe un sermekten, sürekli bahane üretmekten, lafla peynir gemisini yürütmeye çalışmaktan vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz."
Toplantı sonunda günün anısına Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve eşi Gül Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hediyelerini de sundu.

