Hamza Dağ'dan Başkan Soyer'e tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Daha önce Seferihisar’daki Eşek Adası’nı hiç fiyatına satan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Kıbrıs’tan el çekilmesi çağrısında bulunmuş. Kendisi ada sevmiyor diye Kıbrıslı Türkleri yalnız bırakacak değiliz.
Acımasızca, türlü işkencelere maruz bırakılarak şehit edilen Cengiz Topel ve daha nice şehitlerimizin ruhundan da mı utanmazsınız? KKTC, Türkiye Cumhuriyeti dış politikasının kırmızı çizgisidir.
Sayın Soyer temsil ettiği makamın farkında olmalıdır. Türkiye’nin 3'üncü büyük şehrinin belediye başkanının, Kıbrıs hakkında yapacağı açıklamalar; 1960’lardan beri uluslararası alanda sürdürdüğümüz haklı mücadelemize halel getirmeyecek şekilde olmalıdır.
