(İSTOK): Kudüs Bizlere Peygamberimizin (S.A.V.) Hediyesidir

(İSTOK): Kudüs Bizlere Peygamberimizin (S.A.V.) Hediyesidir

61 STK’nın bir araya gelerek kurduğu İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) yazılı açıklama yaptı

 

İzmir’de haksızlıklara ve zalimlere karşı mazlumların yanında yer almak için 61 STK’nın bir araya gelerek kurduğu İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) olarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık koltuğunda oturan Donald Trump’ın Kudüs ile ilgili yapmış olduğu “Yüzyılın Barışı”  ambalajıyla sunduğu Yüzyıllık Rezilliği kabul etmeyeceğimizi bildirmek istiyoruz.

ABD’ye başkan olarak seçildiği günden beri hakkındaki şaibeleri temizleyemeyen siyonist piyon Trump, kendisinin azil süreci devam ederken, ABD’deki evangelist ve siyonist kitlenin desteğini alarak koltuğunu korumak adına Kudüs ile ilgili saçma sapan fikirlerini açıklamaya devam etmektedir. Her yerde barış barış diyerek aslında savaşa çanak tutan ve Hitler’in modern, zengin ve şık giyimli hali olan, bir söylediğini dakikalar içerisinde inkar edecek kadar tavırlarında tutarsız nevrotik bozukluklar gösteren, şizofrenini tanısının vücut bulmuş hali Trump, açıklamış olduğu plan ile Ortadoğu’da asla barış istemediğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını bakkal defteri gibi üzerini çizerek değiştirebileceğini zanneden Trump’ın, aslında bunu güçlü olduğu için değil, sadece sallanmakta olan koltuğunu korumak için yapmakta olduğunun da hepimiz farkındayız.

Suriye’de, Irak’ta ve son olarak İran üzerinden yaptığı tüm planlar boşa çıkınca bu defa da en eski, en geçerli ve en popüler olan senaryosunu vizyona koyan Trump, sırf koltuğunu korumak için İslam Âlemi’nin ilk kıblesi olan ve kutsal kabul ettiği şehir üzerinden, bir dünya savaşı çıkarma çabası içerisine girmiştir.

Trump’ın Kudüs’ü İsrail Başkenti olarak gördüğünü söylemesi İslam Dünyası’na apaçık bir hakaret, saldırı ve İslam topraklarına tecavüzdür. Bu bir dünya savaşının fitili yakmaya çalışmak demektir. Trump elinde tuttuğu kibritin Ortadoğuyu değil insanlığı ateşe atacağını farkında olamayacak kadar şımarık bir çocuk gibi sorumsuzca davranmaktadır.

Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak gören bu zavallı şahsiyet,  Kudüs’ü 2015 yılı sayımlarından 857.752 nüfusa sahip bir kent olarak kabul edebilir ama işin aslı öyle değildir. Kadim Kudüs şehri, maneviyatında 1 buçuk milyar Müslümana ev sahipliği yapan Mekke ve Medine gibi kutsal ve Hz. Peygamberimiz’in (S.A.V.) bizlere hediyesi olan bir kenttir.

Müslümanların ilk kıblesi de olan Kudüs kenti yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de kutsal olarak belirtilmektedir. Bir iş adamı olarak risk almayı seven Trump, Kudüs’ün statüsü üzerinde kumar oynamayı biran önce bırakmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin hayat ve varlık haklarını hedef alan, tüm İslam Alemi’nin tepkisini çeken bu hareket hiç şüphesiz ki karşılıksız kalmaz. Bizim kırmızı çizgimizden taviz vermeden bu kadar ısrarcı şekilde uyarıcı olmamızın sebebi; zayıflığımız ve alınan kararları uygulayamayacağımızdan değil, Japonya’dan ABD’ye Norveç’ten Avusturalya’ya kadar binlerce masumun da ölebileceği bir dünya savaşını engellemektir.

Ortadoğu’da ve bilhassa Filistin’de barışı isteyen herkes, her şeyden önce İsrail’in siyonist planlarına dur demeyi bilmelidir. Dünya, çocuk katillerini korumaktan vazgeçmediği, Filistin’de yapılan mezalimi görmezden geldiği sürece bilsin ki bu yangın sadece bu bölgeyle kalmaz. Ateş burada yakacaklarını tükettikten sonra mutlaka onların da evlerine sıçrayacaktır. Bu plan sadece bu ateşe odun taşımaktır. Devlet terörü uygulayan İsrail durdurulmadıkça, İsrail, işgal ettiği yerleşim yerlerinden çıkartılmadıkça, Filistin’in hakları kendisine verilip, Filistin Devleti tanınmadıkça burada barışı değil yaşamak, hayal etmek dahi mümkün olmayacaktır.

Aksi takdirde Kutsal kentimiz Kudüs’ün Endülüs Fatihi Tarık Bin Ziyad, Şarkın En Sevgili Sultanı Selahattin Eyyubi, İstanbul’un Fatihi, Çağların Komutanı Fatih Sultan Mehmed Han ve Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han korunduğundan haberdar olmayan zavallılar, şayet Kudüs’ü İsrail’e katmakta inat ederlerse milyarlarca Müslümanı yukarıda ismini saydığımız büyük komutanlarımızla aynı kararlılıkta karşılarında bulacaklarını bilmelidirler.

Kategorideki diğer haberler

Kenan TOKGÖZ

Kenan TOKGÖZ

VEFA VE ADANMIŞLIK: YENİDEN İBADETE AÇILAN KEMERALTI CAMİİ ÜZERİNE BİR GÖNÜL YAZISI...

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Puan Tablomuz Otomatik Güncellenmektedir.