İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

İzmir Ekonomi Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, kampüs içindeki amfi tiyatroda gerçekleştirildi. Heyecan ve coşkunun eksilmediği törende keplerini havaya fırlatan gençler, eğitimlerini başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşadı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) bu yıl mezun olan öğrenciler, yeni hayatlarına heyecan ve mutlulukla uğurlandı. 'Bir incisin' temasıyla düzenlenen mezuniyet törenlerine, bu yıl dünyaca ünlü keman sanatçısı Canan Anderson konuk oldu. Anderson, performansıyla izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Törende mezunlara seslenen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, "Her birinizi; İzmir'i, Ege Bölgemizi, Türkiye'yi ve dünyayı daha da ileri götürecek bireyler olarak görüyoruz. Ailenize, çevrenize ve insanlığa sağladığınız ve sağlayacağınız katkılar karşısında büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, kampüs içindeki amfi tiyatroda gerçekleştirildi. Bu dönem toplamda 1501 öğrencisini mezun eden İEÜ, mezuniyet törenlerini 4 güne böldü. Heyecan ve coşkunun eksilmediği törende keplerini havaya fırlatan gençler, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yeni bir hayata adım atmanın mutluluk ve gururunu yaşadı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Güzel Sanatlar ve Tasarım, İletişim ve Fen-Edebiyat Fakülteleri Mezuniyet Töreni İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Kayahan Dede’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Törene; İZTO Meclis Üyeleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile akademisyenler katıldı.

İEÜ İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü mezunu Aslı Melike Soylu, üniversite birincisi olurken, Sosyoloji bölümünden Elif Yubaş üniversite ikincisi, Uluslararası Ticaret ve Finans bölümünden Hakan Berkay Yavuz da üniversite üçüncüsü olarak başarı elde etti. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ve Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar takdim etti.  Tören sonunda ise mezun olan tüm gençler, Rektör Aşkar ile birlikte, bu yıl ilk kez hazırlanan 'İzmir Ekonomi Üniversitesi Andını' okudu.

İEÜ, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilerin lisansüstü eğitim alarak kendilerini geliştirmelerinin yolunu açtı. Üniversiteyi ilk 3 içinde bitiren öğrencilere yüksek lisans ve doktora eğitim ödülü, tüm bölüm birincilerine de yüksek lisans eğitim ödülü verildi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise, çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek, “Bugün onlarca ülkede, büyük işler başaran mezunlarımız var. Onlarla kesintisiz bir iletişimimiz var. Gururla ifade edebilirim ki, 20 bin mezunumuzun yaklaşık 3 bin 500'ü kendi işini kurmuş. Bugün mezun olan gençlerimiz de, gelecek dönemde önemli başarılara ulaşarak dünyanın en itibarlı şirketlerinde kariyer yapacak, kendi işlerini kuracak, üstlendikleri her işi akılla, bilgiyle yönetecekler" diye konuştu.

Kategorideki diğer haberler

Kenan TOKGÖZ

Kenan TOKGÖZ

VEFA VE ADANMIŞLIK: YENİDEN İBADETE AÇILAN KEMERALTI CAMİİ ÜZERİNE BİR GÖNÜL YAZISI...

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Puan Tablomuz Otomatik Güncellenmektedir.