İzmir İHH’dan Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü iftarı

İzmir İHH’dan Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü iftarı

İzmir İHH’nın Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğünün desteğiyle düzenlediği bu yılki Ramazan 15 Yetimler Günü iftar programına Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer de katıldı.

Her yıl Ramazan ayının 15.inci gününde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Dünya Yetimler Günü'nde İHH İnsani Yardım Vakfı, yurtiçi ve yurtdışında birçok bölgede yetim çocuklarla buluştu.

Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü’ne aylar öncesinden hazırlanan İzmir İHH’nın yetimlerle ilgili programına bu yıl Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürlüğü de destek verdi. Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü iftar programına Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, ilçe müdürleri, yetim aileleriyle çeşitli STK temsilcileri katıldı.

Buca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve aynı zamanda İHH İzmir Yetim Birimi Sorumlusu Mucip Uludağ, İzmir yetim birimi çalışması hakkında bilgi sundu. Uludağ, şu bilgileri paylaştı: “Bu yıl yetim, annesi, mülteci ve ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık kıyafet hediye edildi. Ayrıca, iftar öncesinde çocuklara yönelik seyyar oyun parkı kurularak neşeli programlar düzenlendi. İHH’nın yetim ailelerine yönelik çalışmaları kapsamında; zekât yardımları, gıda kolileri, kıyafet ve oyuncak paketleri dağıtıldı. Ayrıca, çocuklarda Ramazan sevgisi ve bilincine katkı sağlamak amacıyla da evler süslendi ve İHH Genç Atölye’nin hazırladığı ‘Ramazan Serüvenim’ paketlerinden hediye edildi”.

“13 ÜLKEDE 44 YETİMHANE AÇTIK”

Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü iftarında konuşan İzmir İHH başkanı Rasim Çağlar ise şunları söyledi: “Yılın tamamında yetimlere ve ailelerine yönelik çalışmalar yürüten İHH, Türkiye dâhil 50 ülkede 130 bin 423 yetime her ay düzenli olarak hayırseverlerin yardımlarını ulaştırıyoruz.

Ailelerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşama imkânları bulunmayan yetimler için yetimhane hizmeti sunan İHH, 13 ülkede bulunan 44 yetimhane ve 2 yetim eğitim merkezinde de çalışmalarına devam ediyor. Hali hazırda 5 ülkede 6 yetimhanenin inşaatına ise devam ediliyor. Yetimhanelerde kalan çocukların aylık barınma, gıda, sağlık ve eğitim masrafları İHH tarafından karşılanıyor.

Dünya genelinde 140 milyondan fazla yetim çocuğun olduğu tahmin ediliyor. Yetim çocukların çoğu, işgal, savaş ve krizlerin yaşandığı coğrafyalarda yaşıyor. Veli korumasından uzak çocukların önemli bir kısmı; insan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri ve dilenci şebekeleri gibi tehditlerle karşı karşıya kalıyor.

İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, aylık 150 lira karşılığında bir yetimin sponsoru olabiliyor. Ayrıca, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına ‘YETIM’ yazarak projeye destek olabilirler”.

Kategorideki diğer haberler

Kenan TOKGÖZ

Kenan TOKGÖZ

VEFA VE ADANMIŞLIK: YENİDEN İBADETE AÇILAN KEMERALTI CAMİİ ÜZERİNE BİR GÖNÜL YAZISI...

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Puan Tablomuz Otomatik Güncellenmektedir.