KASAPOĞLU: İZMİR'LE İLGİLİ BİZE DÜŞEN NE VARSA YAPARIZ!..

KASAPOĞLU: İZMİR'LE İLGİLİ BİZE DÜŞEN NE VARSA YAPARIZ!..

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Hem İzmir Büyükşehir'de hem de ilçelerde İzmir'le ilgili, bize düşen ne varsa her daim onu en öne yürütmenin, onu en hızlı şekilde gerçekleştirmenin peşinde olacağız" dedi.

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında İzmir gündemine dair konuları değerlendirdi.

Toplantıya Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, AK Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Safa Narlı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dilaver Kişili katıldı.

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, basın toplantısındaki konuşmasında Cumhuriyetin 100'üncü yılında 'Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir şekilde seçimlerin gerçekleştiğini ve ülke olarak demokrasi sınavını birlikte başardığını ifade ederek “İzmir, ilimiz olması hasebiyle bizler için çok kıymetli. İzmir için güzel hedeflerimiz, hayallerimiz vardı. İzmir'i yerel yönetimlerde yeni bir noktaya taşımalı. Gerçek belediyecilikle tanıştırma noktasında hayallerimiz vardı. Halkımızın iradesi farklı yönde gerçekleşti. Ama hayallerimizde ısrarcıyız. Hayallerimizin, inançlarımızı peşinden yürümeye devam edeceğiz. Bugüne kadar hep doğrunun, iyinin, üretimin, milletin menfaatinin yanında olduk. Bundan sonra da yine milletimizin menfaatinin yanında olacağız. Halkımızın yanında ve hizmetin yanında olacağız. Hizmetkar belediyeciliğin yanında olacağız. O yüzden hem İzmir Büyükşehir'de hem de ilçelerde İzmir'le ilgili, bize düşen ne varsa her daim onu en önde yürütmenin, onu en hızlı şekilde gerçekleştirmenin peşinde olacağız. Bu heyecanla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE BÜYÜK BİR GAYRET ORTAYA KOYDUK”

Büyükşehir'de Hamza Dağ başta olmak üzere 30 ilçedeki Ak Parti adayının İzmir hayallerini gerçekleştirme noktasında büyük bir gayret ortaya koyduğunu dile getiren Kasapoğlu, “Bundan sonra da yine el ele vererek İzmir'in daha iyi olması ve yaşam kalitesinin daha yukarılarda olması noktasında hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz. İzmir dünya şehri, özel bir şehirdir. O yüzden İzmir'de bir genel yönetim mantığıyla çok ama çok çalışılması gerektiği kanaatindeyiz. O yüzden hem büyükşehir belediyesi hem ilçe belediyeleri, başta güvenli binalar, konutlar olmak üzere deprem gerçeğiyle ilgili çalışmalar yapmaları gerekiyor. Hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem ilçelere İzmirli'nin yaşam kalitesiyle, çevreyle, trafikle, sosyal belediyecilikle ilgili, İzmir'in gençlerine dair, İzmir'in kadınlarına dair, İzmir'in çocuklarına dair çok ama çok ciddi faydalar ortaya koymak gerekiyor. Belediye başkanlarına ve meclis üyelerine bu sorumluluğun ne kadar önemli bir sorumluluk olduğunu ve bu anlamda her zaman bu sorumluluğu hem takip edeceğimizi hem de destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"GÖZTEPE GÜRSEL AKSEL STADI SÜPER LİG'E ÇOK YAKIŞTI"

Süper Lig’e çıkma başarını gösteren Göztepe Futbol Kulübü ile ilgili de açıklama yapan Kasapoğlu, “Önceki gün İzmir'de sevinci birlikte yaşadık. Göztepe Süper Lig'e çıktı. Bu vesileyle Göztepe'mizi değerli cami alması, gönülden tebrik ediyorum. Gürsel Aksel Stadı hakikaten o anlamda şampiyonun mücadelesine, Süper Lig'e çok yakıştı. Bu muhteşem taraftarıyla, o ambiyansıyla, heyecanıyla inanıyorum ki yeni başarılar, yeni mutluluklar, yeni heyecanlar Göztepe camiamızla İzmir'imizde yaşanacak. İzmir'imiz Karşıyaka'sıyla, Altay'ıyla, Altınordusu'yla, İzmir Spor’uyla, tüm kulüpleriyle, tüm branşlarıyla spor şehri. Bu vesileyle ülkemiz için milletimiz için gayretle, özveriyle çalışan tüm emekçi kardeşlerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. İYİ Parti kongresinde İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu genel başkan seçildi, kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Ve tabii ki bugüne kadarki gayretleri çalışmaları için Meral Akşener'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN KARŞIYAKA STADI’NA KATKIDAN YANAYIZ”

Karşıyaka Stadı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, “3 stadın temelini attık. Bunlar Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak stadı. Çok ciddi bütçeler ayırdık, hepsinin temelini aynı anda attık. İlk açacağımız stat ise Karşıyaka stadıydı. Karşıyaka’da Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi mahkemeye gitti ve inşaat durdu. Sonra tekrar başladı. Şu an yaklaşık 200 milyon liraya yakın yapılmış bir maliyet vardır. Biz bu yola çıkarken 3 stadı yapmak için çıktık. 2’sini bitirdik. Samimiyet ile başladık samimiyet ile bitirdik. Fakat Karşıyaka’da engellemeler bizi başarıya ulaştırmadı. Cemil Bey ile Karşıyaka Belediye Bakanı’yken görüştük. Bize, 'Devredin Tunç Bey ile yapacağız’ dedi. Protokolleri gönderdik, cevap yok. Cemil Bey ile tekrardan görüşeceğiz. Biz her zaman katkıdan yanayız. Devir noktasında hazırız, en hızlı şekilde gerçekleştiririz" dedi.

Merkezi hükümet olarak İzmir için büyük çalışmalar yaptıklarını belirten Kasapoğlu, “Daha sonra da yine aynı hız ile merkezi idare olarak İzmir ile ilgili yapabileceğimiz her şeyi yapmaya devam ediyoruz. Çevre, temizlik, trafik ile ilgili çalışmalar yaptık. Ancak yerel yönetimlerin iş birliği yapması gereken alanlar var. Hizmet anlayışımızda oy verdi, vermedi anlayışı olmaz. Bu nedenle İzmir’in ihtiyacı olan her alanda aynı heyecanla ve gayretle yola devam edeceğiz. Bu dönem yerel yönetimlerde engel çıkarmadan yola devam ederiz. Ayrıca biz hep gençlerin yanında olduk onlar da bizim yanımızda oldu. Emekliler yanımızda oldu ve yine yanımızdalar" ifadelerini kullandı.

BİLAL SAYGILI: “EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da “Halkın bize verdiği mesajların doğru anlaşılması adına kararlar aşamasındayız. 2024 yerel seçimleri Türkiye'de, İzmir'imizde kazanan mı kaybeden mi ayrımı yapmaktansa, İzmir'in kazanmasını arzu ederdik. 'Ceketimi koyarsam kazanırım' mantığının hakim olduğu bir süreci yaşadık. Her ilçe belediye başkan adayımız ve Hamza Dağ, İzmir'le ilgili ciddi projeler ortaya koyarken, hiçbir proje ortaya koymayanlara 28 ilçede çok az farklarla, 10 ilçede az oylarla kaybettik. Bu süreçte farkındalığın ortaya çıkacağına inanıyoruz. Pandemi, global ekonomik kriz, Ukrayna-Rusya Savaşı ve bölgedeki huzursuzluk hem ülkemizi hem dünyayı ekonomik anlamda olumsuz etkiledi. Üstüne bir de 11 ilimizde yaşadığımız depremi yaşayan ülkemiz seçim atmosferine girdi. Bunlar kolay değildi. Bunları dizi gibi görüp unutacak insanlar değiliz. 2001 krizini de gördük. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın önderliğinde bu sürecin yara almadan görüldüğünü de görüyoruz. Önümüzde çözülmesi gereken problemler var ama el birliğiyle çözeceğiz. CHP'nin 28 belediyeyi kazanmış olması, ortaya koyacakları bir mücadeleyi gerektiriyor. İzmir'in sorunlarını Ankara'da çözmek isterlerse olumlu bakıyoruz" diye konuştu.

Kategorideki diğer haberler

Kenan TOKGÖZ

Kenan TOKGÖZ

VEFA VE ADANMIŞLIK: YENİDEN İBADETE AÇILAN KEMERALTI CAMİİ ÜZERİNE BİR GÖNÜL YAZISI...

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Puan Tablomuz Otomatik Güncellenmektedir.