KÖPRÜBAŞI MANTAR ÜRETİM ÜSSÜ OLDU

Manisa’nın Köprübaşı ilçesi Kıranşeyh mahallesinde kurduğu mantar çiftliğinde günlük 3 ton mantar üreten Bilal Dali (25) taleplere yetişemediğini söyledi.
35 çadırda ürettiği mantarları başta Manisa ve İzmir olmak üzere Ege Bölgesinin mantar ihtiyacını karşıladığını belirten Dali Grup yetkilisi Bilal Dali, "Çok şükür işlerimiz iyi günlük 3 ton kültür mantarı üretiyoruz. Köprübaşı Kıranşeyh Mahallesindeki mantar çadırlarımızda her mevsim mantar var” dedi.
İstihdama da katkı sağladıklarını belirten Bilal Dali, “Tesisimizde 30 kişi çalışıyor, üretiyoruz ve mutluyuz. Toprağı işleyen ekmeği dişler. Uygarlığın gerçek ölçüsü; ne nüfus çokluğu, ne kentlerin büyüklüğü ne de üretim bolluğudur. Bizi ancak çalışmak ve üretmek kurtarır" ifadelerini kullandı.

(Haber: Adil AKA - Köprübaşı/MANİSA)
