TÜRK KIZILAY İZMİR ŞUBESİ’NİN DEPREM YARDIM TIRLARI 120’YE ULAŞTI

TÜRK KIZILAY İZMİR ŞUBESİ’NİN DEPREM YARDIM TIRLARI 120’YE ULAŞTI

Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış, İzmir Valiliği ve Türk Kızılay İzmir İl Şubesi ortak bağış kampanyası kapsamında Ege Afet Bölge Merkezi’nde toplanan yardımları taşıyan toplam 120 tırın deprem bölgelerine doğru hareket ettiğini açıkladı.

İzmir Valiliği ve Türk Kızılay İzmir İl Şubesi ortak bağış kampanyası kapsamında Ege Afet Bölge Merkezi’nde toplanan yardımları taşıyan tırlar, deprem bölgelerine doğru hareket etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in destek ve yönlendirmesi ile başlatılan yardım kampanyasını Türk Kızılay İzmir İl Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış anlattı. Baykalmış, açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yürüttükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İzmir Valiliği ile Türk Kızılay İzmir İl Şubesi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ilk dakikalarından itibaren bölgeye yardım göndermek için çalışmalara başladı. Türk Kızılay Ege Afet Müdürlüğündeki merkeze akın eden vatandaşlar malzemelerini teslim ederken, saatler içerisinde tırlar deprem bölgesine gönderildi. Deprem bölgesine giden yardım tırlarında kuru gıda, kıyafet, battaniye, ısıtıcı ayakkabı, çocuk bezi, paket havlu, hijyen ürünleri, peçete gibi malzemeler yer aldı. Ayrıca Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış, yardım toplama merkezindeki çalışmalarda da yer aldı.

“İZMİRLİLERİN HAZIRLADIĞI YARDIM TIRLARINI GÖNDERİYORUZ”

Depremin ardından, İzmir Valiliği ile koordinasyon içinde bağış kampanyasını oluşturduklarını belirten Baykalmış, "Şu ana kadar yardım malzemelerinin yüklü olduğu toplam 120 yardım tırı İzmir’den afet bölgesine doğru yola çıktı!” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış, “Deprem anından itibaren Valiliğimiz ile birlikte harekete geçtik. Profesyonel afet ekibimiz haberin duyulduğu ilk andan itibaren yola çıktı. Aziz Milletimizin destekleri ile hazırlanan yardım tırlarını da deprem bölgelerine göndermeye başladık. Emeği geçen yardımda bulunan herkese, özellikle gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bölgenin ihtiyacını karşılayacağız. Yardımlarımız her gün devam edecek. Yaralarımızı hep birlikte saracağız." dedi.

YARDIMLAR ARTIK FUAR İZMİR’DE TOPLANACAK

Araçlar yola çıkmadan önce bir konuşma yapan Baykalmış, “Bu gece itibariyle 120 tır deprem bölgesine İzmir halkının yapmış olduğu yardımları tırlarımıza yükledik. Şimdi yola çıkarıyoruz. Yoğun bir biçimde gelen bağışçıların tasnif edilmesini gönüllüler sağladı. Bağış yapanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Yine bekliyoruz, yardımlar devam ediyor, bağışlar tamamlanmış değil. Yeni tırlarda da mutlaka sevkiyatlar yapılacaktır. Yürütülen faaliyetlerin bundan sonra Türk Kızılay Ege Afet Müdürlüğündeki merkezinden, Gaziemir İlçesinde bulunan Fuar İzmir A Hol’e taşındığının bilgisini vermek isterim. Fuar İzmir hem sevkiyat hem ulaşım yönünden saha faaliyetlerimizde geçmiş dönemlerde olduğu gibi bize yine büyük kolaylık sağlayacaktır. Gönüllülerimizi artık buraya davet ediyorum” diye belirtti.

Kategorideki diğer haberler

Kenan TOKGÖZ

Kenan TOKGÖZ

VEFA VE ADANMIŞLIK: YENİDEN İBADETE AÇILAN KEMERALTI CAMİİ ÜZERİNE BİR GÖNÜL YAZISI...

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Puan Tablomuz Otomatik Güncellenmektedir.