Ünlü oyuncu Fatma Belgen pazarda bere satıyor

Ünlü oyuncu Fatma Belgen pazarda bere satıyor

İzmir’in Gaziemir ilçesinde yaşayan sinema sanatçısı Fatma Belgen, elleriyle ördüğü bereleri pazarda satıyor

70 yaşındaki oyuncu, “Bir gün gideceğiz ama bomboş gidip de arkamdan hiçbir şey konuşmamalarını değil de en azından bunların konuşulmasını isterim” dedi.

Küçük yaşta İstanbul’a göç eden Fatma Belgen, 2008 yılında doğduğu şehir İzmir’e döndü. Bir süre bankacılık yaptıktan sonra 1971 yılında Ses dergisinin açtığı ‘Artist Yarışması’nda 3 bin kadın arasında ikinci seçilen ve daha sonra çok sayıda sinema filmi ve dizide rol alan Belgen, İzmir’de sakin bir hayat sürüyor.

 

“BOŞ DURMAYI SEVMEM”

İzmir’e ailesiyle daha fazla vakit geçirmek için döndüğünü belirten Belgen, şöyle konuştu:“İstanbul defterini kapatmam gerektiğine inandım. Ailem buradaydı. Ahir ömrümde onlarla yaşamak için 2008’de kalktım geldim ama tek tek hayatlarını kaybettiler. En son sözü kader söyler. Yüce yaratan onları aldı. ‘Allah’ım beni bırakma, beni zelil etme. Ben elimden geldiği kadar kendimi korumaya ve yaşatmaya çalışacağım’ dedim."

"KENDİME YETECEK DURUMDAYIM AMA..."

"Ben boş durmayı sevmeyen bir insanım. Örgü örmeyi çocukluktan beri çok seviyorum. Annem öğretmişti. Setten geldiğimde annemin dizinin dibine oturur örgü örerdim. Birkaç yıl önce bereleri örmeye başladım. Burada sokak canlılarına bakıyorum. Kendime yetecek durumdayım ama sokak canlılarını besleyebilmek için bu bereleri pazarda satmaya başladım."

 

"BU BERELERİ GEÇİNMEK İÇİN DE SATABİLİRİM"

Gaziemir’deki vatandaşların kendisini çok sevdiğini ve yaptığı işi takdir ettiğini söyleyen Belgen, “Ben bu bereleri geçinmek için de satabilirdim. Ayıp değil. Neden ayıplıyorlar onu da anlamıyorum. Bana neden ayıp olsun ki? Bir padişah, sadrazama nefsinden şikayetçi olmuş. Sadrazam da ‘sokakta kuru et satar mısın?’ demiş. Padişah sokakta kuru et satınca insanlar, ‘padişaha bak, sokağa düşmüş’ demiş. Ben nefsimi yenmek istiyorum, şöhretimi değil" ifadelerini kullandı.

Kategorideki diğer haberler

Kenan TOKGÖZ

Kenan TOKGÖZ

VEFA VE ADANMIŞLIK: YENİDEN İBADETE AÇILAN KEMERALTI CAMİİ ÜZERİNE BİR GÖNÜL YAZISI...

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Puan Tablomuz Otomatik Güncellenmektedir.