İZMİR'DE DÖRT FUAR KAPILARINI ‘DAYANIŞMA’ İLE AÇTI...
4. HORECA Fair, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve Food Fair Türkiye kapılarını bugün “dayanışmayla” İzmir'de açtı... Dolu dolu dört gün yaşatacak fuar, kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak...
4. HORECA Fair, HORECA EDT, Pack Fair Türkiye ve Food Fair Türkiye kapılarını bugün “dayanışmayla” İzmir'de açtı... Dolu dolu dört gün yaşatacak fuar, kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak...
İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Buca'daki Rumeli Göçmenleri Derneği'ni ziyaret etti.
Buca’da meclis gündemine deprem gerçeği damga vurdu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile birlikte Buca’nın deprem ve yangın risk haritasını çıkardıklarını ifade eden Belediye Başkanı Erhan Kılıç, amaçlarının depreme dayanıklı bir ilçe olduğunu vurguladı.
Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Strazburg’da düzenlenen organizasyonda üst üste 4. yıl “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti” unvanını almaya hak kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu çadır kentte depremzedelerin barınmasına olanak sağlanırken, 200 aileyi ağırlayacak konteyner kent için de yoğun bir çalışma yürütülüyor.
Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Ulu, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Aylık Üye Toplantısı’nda yaptığı sunumda kadınlara ve çocuklara yönelik atılması gereken adımları anlattı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu ve depremzede vatandaşlara aralıksız hizmet veren sahra hastanesinde pek çok gönüllü hekim görev yapıyor. Hatay’da Kulak Burun Boğaz Uzmanı ve eski CHP Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer de görev yapıyor.
EİB, gıda ihtiyacının büyük bölümünü ithalat yoluyla karşılayan, yıllık 65 milyar dolar gıda ithalatı gerçekleştiren Japonya’da Foodex Fuarı’nın 7-10 Mart 2023 tarihinde 25’inci kez Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu gerçekleştiriyor.
Hatay’da köylerde ve şehirlerde kaderiyle baş başa kalan engellilerin imdadına, ilk günden beri afet bölgesinde bulunan Bornova Belediyesi yetişti...
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 4 Mart 2005’te yayım hayatına başlayan Ege Manşet Gazetesi’nin 18. kuruluş yıldönümünde imtiyaz sahibi Abdulhakim Bingöl adına kutlama mesajı ve çiçek gönderdi.
İZSU Genel Müdürlüğü, 6 Şubat depremlerinin içme suyu altyapısına büyük hasar verdiği şehirlerin su idareleriyle birlikte bölgeye su ulaştırmak için çalışıyor. İZSU bölgedeki çalışmalar için ekip, ekipman ve malzeme desteği sağlıyor.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça Kara Kuvvetleri Özel Eğitim Merkezi Kara Kampına yerleştirilen depremzede vatandaşlarımızı ziyaret etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında bulunan Gaziemir Gençlik Merkezi’nin yapımı hızla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Gençlik Merkezi Mayıs’ta açılacak.
İzmir İtalyan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba, Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi'nin son katını gündeme getirerek Başkan Abdül Batur'a, 'Belediye kaçak kat çıkarsa biz depremle ilgili neyi konuşabiliriz?' diye sordu.
6 Şubat 2023'te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 15-21 Mart tarihlerine ertelenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin sponsorları arasına Bakioğlu Holding de katıldı.
Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta kurduğu çadır kenti ziyaret ederek, depremzede ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti ve ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çadır kent yerleşkesini bizzat yerinde inceledi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etap içerisinde yer alan 605 konut ve 54 dükkanın inşaatlarının yapımına kısa süre sonra başlanacağını söyledi.
Türk Kızılay Bayraklı Şube Başkanı Metin Köroğlu, Kızılay’ın Bayraklı’da yeni bir şube kurduğunu ve ilk başkan olmanın onurunu yaşadığını belirterek, kısa süre içinde 2 bin 45 aileyi giydirdiklerini de söyledi.
15-21 Mart tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF işbirliğiyle yapılan “Çocuk Çalıştayı” ikinci gününü tamamladı.
Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesini yaşam alanına çevirerek kurduğu çadır kentte çocuklar için özel aktiviteler düzenlenirken, belediyenin uzman personeli vatandaşlara psikolojik destek de sunuyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir depremde kentte arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan ekipler kuruyor. İzmir genelinde bin 293 mahallede 10’ar kişilik ekipler oluşturulacak.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Yunusemre Belediyesi'ni ziyaret ederek, 11 kenti etkileyen depremler sonrası afet bölgesine yardımlarından dolayı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye teşekkür etti.
4.Uluslararası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı (HORECA Fair), 6-9 Mart tarihleri arasında Fuar İzmir’de ziyaretçileri ağırlayacak. Dolu dolu dört gün yaşatacak fuar, kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak.